DSV-topchef Jens Lund i modvind: Anklages for brutal ledelsesstil midt i øget fokus på arbejdsmiljø i dansk erhvervsliv

18. juni 2025

Hurtigt Overblik

  • DSV’s topchef Jens Lund anklages af nuværende og tidligere medarbejdere for en brutal ledelsesstil, herunder verbale overfald og ydmygelser.
  • Anklagerne er blevet rapporteret af flere danske medier, herunder Børsen, Berlingske, Euroinvestor og MobilityWatch.
  • Sagen falder sammen med en bredere, aktuel trend i dansk erhvervsliv med øget fokus på toksisk ledelse og dens konsekvenser.
  • Flere medarbejdere beskriver en kultur præget af frygt.

Anklager om en barsk og brutal ledelsesstil rettes nu mod topchefen for den danske transportgigant DSV, Jens Lund. Flere danske medier, herunder Børsen, Euroinvestor og MobilityWatch, har afdækket vidnesbyrd fra en række nuværende og tidligere højtstående medarbejdere i selskabet, der tegner et billede af en topchef med et iltert temperament, der i adskillige tilfælde træder langt over grænserne hos medarbejderne.

Ifølge Børsen beskriver 14 unavngivne medarbejdere en kultur, hvor “alle er jo bange for Jens Lund”. Anklagerne omhandler blandt andet verbale overfald, ydmygelser og en generel tone, der skaber et giftigt arbejdsmiljø. Nogle kilder nævner ifølge ShippingWatch, at topchefen har kort til raseri og ikke tolererer medarbejdere, der udtrykker uenighed.

DSV har længe været kendt for en resultatorienteret og til tider hård kultur, der dog historisk har bidraget til selskabets succes. Jens Lund, der overtog posten som Group CEO i 2024, har været en del af DSV i mange år og har tidligere beklædt tunge poster i organisationen. Skiftet på topchefposten vakte opmærksomhed i erhvervslivet, og nu rettes søgelyset altså mod Lunds ledelsesstil.

Øget fokus på ledelseskultur i dansk erhvervsliv

Anklagerne mod DSV’s topchef falder på et tidspunkt, hvor der er et markant øget fokus på ledelseskultur og arbejdsmiljø i danske virksomheder. Sager om 'brutal' eller 'toksisk' ledelse har fyldt i mediebilledet og haft konkrete konsekvenser for ledere på tværs af brancher.

En af de mest omtalte sager i den seneste tid er fyringen af Horesta-topchefen Pia E. Voss. I december 2024 blev Voss fyret med øjeblikkelig virkning fra brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Fyringen kom i kølvandet på, at Berlingske havde afdækket vidnesbyrd fra en lang række tidligere medarbejdere, der beskrev Pia E. Voss' ledelsesstil som barsk, brutal og hård, og talte om et “giftigt” arbejdsmiljø. Sagen mod Pia E. Voss, som også blev dækket bredt af medier som TV 2, Finans og Altinget, illustrerer tydeligt, at anklager om dårlig ledelse i dag tages alvorligt og kan have store konsekvenser for selv højtprofilerede chefer.

Trenden afspejler et skifte i forventningerne til ledelse. Hvor en autoritær og kompromisløs stil tidligere i visse brancher kunne blive set som et nødvendigt middel til at skabe resultater, lægges der i dag stigende vægt på trivsel, psykologisk tryghed og en inkluderende ledelsesstil. Undersøgelser viser, at dårlig ledelse er en af de hyppigste årsager til, at medarbejdere forlader deres job, og at et negativt arbejdsmiljø kan have alvorlige konsekvenser for både medarbejdernes sundhed og virksomhedens produktivitet og omdømme.

Sagen mod Jens Lund viser, at selv i store, internationalt orienterede selskaber som DSV, kommer ledelseskulturen under lup. Det stigende fokus fra medierne og offentligheden signalerer, at danske virksomhedsledere i stigende grad holdes ansvarlige for det miljø, de skaber for deres medarbejdere. Hvordan DSV og Jens Lund håndterer anklagerne, vil sandsynligvis blive fulgt tæt, ikke kun i transportbranchen, men også som et pejlemærke for, hvordan sager om ledelseskultur udvikler sig i det danske erhvervsliv fremover.

Læs også en af vores andre tophistorier: Europa sveder i ekstrem hedebølge, mens Danmark advarer om kraftige tordenbyger efter weekenden

Skriv en kommentar