Hurtigt Overblik
- TV-vært Lene Beier og hendes familie flyttede til Østrig for at drive Hotel Edelweiss.
- Drømmen har mødt uforudsete udfordringer, og familien søger nu akut efter medarbejdere til sommersæsonen.
- Lene Beier erkender at være overvældet af arbejdsbyrden og virkeligheden på hotellet.
- Første vintersæson har vist, at drømmen om et idyllisk alpehotel kræver hårdt arbejde og møder barske realiteter.
Drømmen om et idyllisk liv som hotelejer i de østrigske alper trak i den populære danske tv-vært Lene Beier og hendes familie. Efter mange overvejelser tog de det store spring, solgte huset i Danmark og flyttede i september 2024 til den lille landsby Itter i Tyrol for at overtage Hotel Edelweiss. Et skridt der blev dokumenteret i TV 2-programmet “Beier på Alpehotellet”, hvor seerne kunne følge familiens rejse og de store planer om at forny og istandsætte hotellet.
I december 2024 slog Hotel Edelweiss by Beier dørene op for de første gæster, og den første vintersæson bød på travlhed og glade gæster, men også en virkelighed, der på mange måder har vist sig at være mere krævende end forventet. Som sæsonen nu er ved at ebbe ud, står det klart for Lene og hendes mand, Anders, at de har brug for assistance. Ifølge Alt.dk og TV Guide har Lene Beier via sociale medier annonceret, at de søger akut efter en ny medarbejder, der kan træde til fra 1. juli og arbejde helt frem til uge 43. Dette understreger det store behov for ekstra hænder på hotellet.
Lene Beier har ikke lagt skjul på, at den første tid har været overvældende. Før selv sæsonen startede, var hun “lagt ned” af travlhed, som TV Guide rapporterede. Nu, efter en fuld sæson, erkender hun åbent, at virkeligheden på alpehotellet er intens. Behovet for at søge hjælp vidner om det store arbejdspres, der følger med at drive et hotel, selv i perioder, hvor gæstestrømmen aftager, som det er tilfældet nu, hvor vintersæsonen slutter, og der bliver “lige lovligt stille” ifølge Nyheder24.
Hoteldrømmen vs. barsk virkelighed: Et bredere perspektiv
Historien om Lene Beier og hendes familie er et klassisk eksempel på, hvordan drømmen om at starte en virksomhed – især i udlandet og inden for servicebranchen som hoteldrift – ofte møder en barsk og uforudset virkelighed. Mange drømmer om et idyllisk liv i Syden eller i bjergene, men den daglige drift af et hotel er en kompleks opgave, der kræver mere end bare gæstfrihed og smukke omgivelser.
Generelt byder hoteldrift på en række betydelige udfordringer. Ifølge brancheanalyser (InsideHS, HotelWeb) navigerer hoteller konstant i et vanskeligt økonomisk landskab med stigende omkostninger til drift, vedligeholdelse og personale. Samtidig er gæsternes forventninger i konstant udvikling, og der er et pres for innovation i gæsteoplevelsen (HotelOperations.com). Personalemangel er også en udbredt udfordring, hvilket ofte fører til, at det eksisterende personale bliver overarbejdet og udmattet (Suitepad), præcis som Lene Beier indikerer med sit behov for hjælp.
At drive hotel i et andet land tilføjer yderligere lag af kompleksitet, herunder kulturelle forskelle i arbejdsgange og gæsteinteraktioner (HRC International). Der kan opstå uforudsete problemer med infrastruktur, leverandører og lokale reguleringer, som er svære at forudse hjemmefra. Den romantiske forestilling om et stressfrit liv erstattes hurtigt af lange arbejdsdage, konstant problemløsning og et stort økonomisk ansvar.
Lene Beiers oplevelse med at føle sig overvældet og behovet for at søge hjælp afspejler netop denne virkelighed. Selvom de har haft succes med at tiltrække gæster og skabe gode oplevelser, vidner det omfangsrige arbejde og de daglige driftsmæssige udfordringer om, at en hoteldrøm i udlandet sjældent er en dans på roser. Det kræver hårdt arbejde, tilpasningsevne og ofte erkendelsen af, at man ikke kan klare alting selv.
På trods af udfordringerne fortsætter Lene og Anders Beier med at drive Hotel Edelweiss. Deres åbenhed omkring de strabadser, de møder, giver et realistisk indblik i, hvad det indebærer at forfølge en stor drøm, når den møder virkelighedens krav. Nu krydses fingre for, at de finder den rette medarbejder til at lette presset frem mod sommersæsonen.
Læs også en af vores andre tophistorier: Wiebes vinder første udgave af Copenhagen Sprint – et nyt kapitel for cykelklassikerne?