Den store fodboldfeber stiger i Danmark, mens forberedelserne spidser til forud for UEFA Women’s Euro 2025 i Schweiz. Fra den 2. til den 27. juli samles Europas bedste kvindefodboldhold for at dyste om det eftertragtede trofæ, og det danske landshold er naturligvis med! Spændingen er til at tage og føle på, især for de danske fans, der ser frem til at følge Kvindelandsholdets kamp for succes på den internationale scene.
Hurtigt Overblik
- UEFA Women’s Euro 2025 afholdes i Schweiz fra den 2. til den 27. juli.
- Danmark deltager og er havnet i en vanskelig gruppe med stormagter som Tyskland og Sverige samt Polen.
- Turneringen finder sted midt i en markant global og national vækstperiode for kvindefodboldens popularitet og professionalisering.
- Øget synlighed, investeringer og en ny standardkontrakt i Danmark bidrager til sportens udvikling.
Danmarks vej til finalen bliver dog alt andet end let. Holdet er havnet i Gruppe C, en regulær dynamitpulje, hvor de skal op imod to af Europas absolutte tophold: Tyskland og Sverige. Begge nationer har en stærk historie i kvindefodbold og betragtes som seriøse titelkandidater. Gruppen fuldendes af Polen, der også er en modstander, man skal tage seriøst. For Danmark, der senest nåede finalen i 2017 men røg ud i gruppespillet i 2022, bliver det en sand test af holdets styrke og mentalitet at skulle navigere i et så udfordrende selskab allerede fra starten af turneringen. Kampene mod disse nationer vil kræve top-præstationer og strategisk snilde fra trænerteamet og spillerne.
Turneringen afvikles i otte forskellige byer i Schweiz, der lægger græs til intense opgør lige fra gruppespillet (2.-13. juli) over kvartfinalerne (16.-18. juli) og semifinalerne (22.-23. juli) frem til den store finale den 27. juli. Forventningerne er høje til et fodboldmæssigt festfyrværkeri, der vil vise sportens allerbedste side.
Kvindefodbold i Hastig Udvikling: Mere Populær og Professionel End Nogensinde
UEFA Women’s Euro 2025 afholdes på et tidspunkt, hvor kvindefodbold oplever en hidtil uset vækst globalt og specifikt i Danmark. Sporten er i de seneste år gået fra at være en niche til at tiltrække markant større opmærksomhed, flere tilskuere og betydelige investeringer. Denne udvikling er drevet af flere faktorer. Øget mediedækning, herunder tv-transmissioner af kampe og turneringer, har gjort sporten mere synlig for et bredere publikum. Større investeringer fra klubber, forbund og sponsorer har forbedret træningsfaciliteter, talentudviklingsprogrammer og spillernes vilkår.
I Danmark har denne professionalisering taget et konkret skridt fremad. Fra nytår 2025 blev en skelsættende standardspillerkontrakt for den danske kvindeliga implementeret, anført af Spillerforeningen. Denne aftale “vil betyde øget professionalisering i vores branche for elite kvindelige spillere,” udtalte Allan Reese ifølge FIFPRO og Euro Weekly News. Ifølge Football Observatory fortsætter processen med professionalisering støt på verdensplan, selvom der stadig er et gab i forhold til herrefodbold. Rapporter fra blandt andet Aspetar Journal og LinkedIn bekræfter, at kvindefodbold er inde i en periode med “eksponentiel vækst” drevet af stigende deltagelse, medieopmærksomhed og investeringer.
Denne bølge af udvikling har løftet niveauet i de nationale ligaer og på landsholdsniveau, hvilket gør turneringer som EM endnu mere konkurrencepræget og seværdig. Danmark har også set en opadgående kurve de seneste ti år, påpeger Breaking The Lines. Initiativer som dem i FC København, der udfordrer traditionelle strukturer, bidrager til denne “Danske Revolution” inden for sporten, ifølge Veo.
Det kommende EM i Schweiz er dermed mere end bare en fodboldturnering; det er en kulmination på års hårdt arbejde for at løfte kvindefodbolden til nye højder. Med et stærkere fundament, øget professionalisme og større interesse end nogensinde før, ligger scenen klar til en mindeværdig turnering, hvor Danmark kæmper med næb og kløer for at vise deres værd.
For de danske fodboldfans venter en spændende juli måned, hvor Kvindelandsholdet skal stå deres prøve mod nogle af verdens bedste hold. Selvom gruppen er svær, er intet umuligt i fodbold, og håbet om danske succeser i Schweiz lever i bedste velgående.
Læs også en af vores andre tophistorier: Djokovic vinder over tapre Muller i Wimbledon-åbning – men franskmandens største sejr er uden for banen