Hurtigt Overblik
- To personer, en mand og en kvinde i 40’erne, er fundet døde i en bolig i Nørresundby.
- De to afdøde havde ifølge politiet en relation til hinanden.
- Nordjyllands Politi efterforsker sagen for at klarlægge omstændighederne bag dødsfaldene.
- Politiet arbejder ud fra en teori om, at dødsfaldene kan være relateret.
Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket et alvorligt dødsfald i Nørresundby, efter at to personer er fundet døde i en bolig tirsdag eftermiddag. De afdøde er en mand og en kvinde, begge i 40’erne.
Ifølge en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi, som blandt andet er citeret af Nordjyske og Politiken, modtog politiet anmeldelsen om fundet klokken 16.35. Det er bekræftet, at de to afdøde personer havde en relation til hinanden.
Omstændighederne omkring dødsfaldene er fortsat uafklarede, og politiet arbejder intensivt på at fastslå, hvad der er sket. DR rapporterer, at politiets foreløbige teori er, at manden har dræbt kvinden og derefter taget sit eget liv. Denne teori understreger alvoren i sagen, men politiet understreger, at efterforskningen fortsat pågår, og at alle muligheder undersøges for endeligt at fastslå dødsårsag og -måde for begge personer.
Politiet har været massivt til stede på adressen i Nørresundby siden anmeldelsen for at sikre spor og foretage de nødvendige undersøgelser på stedet. Vidner afhøres, og tekniske undersøgelser gennemføres for at danne et fuldt billede af hændelsesforløbet.
Standardprocedure ved mistænkelige dødsfald
Når politiet finder personer døde under omstændigheder, der ikke umiddelbart er naturlige – som i dette tilfælde hvor dødsårsagen er ukendt, og der er mistanke om en relation mellem de afdøde – følges en fast standardprocedure i Danmark.
Først foretages et almindeligt ligsyn af en læge. Lægens opgave er at konstatere dødens indtræden og udfylde den nødvendige dokumentation. Men når der er mistanke om, at dødsfaldet skyldes en forbrydelse, en ulykke, selvmord, eller hvis dødsårsagen er ukendt, og der er andre mistænkelige forhold, overtager politiet sagen, og der skal foretages et retslægeligt ligsyn.
Det retslægelige ligsyn adskiller sig fra det almindelige ligsyn ved, at det altid foretages af politiet i samarbejde med en læge fra Styrelsen for Patientsikkerhed eller en retsmediciner. Ifølge information fra Styrelsen for Patientsikkerhed er lægens rolle at rådgive politiet på et sundhedsfagligt grundlag og sikre, at dødsattesten udfyldes korrekt. Det er dog politiet, der leder efterforskningen og træffer beslutning om, hvilke skridt der skal tages.
Formålet med det retslægelige ligsyn er at undersøge liget for ydre tegn, der kan give information om dødsårsagen og -måden. Dette inkluderer grundige observationer af kroppen og de fundne omstændigheder på stedet. Hvis det retslægelige ligsyn ikke giver tilstrækkelig klarhed over dødsårsagen, eller hvis der er specifikke tegn på en forbrydelse, kan politiet beslutte at anmode om en retslægelig obduktion. En obduktion er en mere dybdegående intern undersøgelse af kroppen, der kan give yderligere svar, og den foretages af en retsmediciner.
Politiet er involveret i disse sager for at sikre, at alle dødsfald under mistænkelige omstændigheder efterforskes grundigt. Dette er afgørende for at afdække eventuelle kriminelle handlinger og for at sikre, at retfærdighed sker fyldest. Processen med ligsyn og eventuel obduktion er designed til at kombinere medicinsk ekspertise med politiets efterforskningsmæssige arbejde for at opnå den bedst mulige forståelse af, hvad der er sket.
Efterforskningen i Nørresundby fortsætter, og Nordjyllands Politi forventes at komme med yderligere information, når de har et klarere billede af omstændighederne bag de tragiske dødsfald.
Læs også en af vores andre tophistorier: Legendarisk Food Network-kok Anne Burrell død i en alder af 55 år